Pregled stanja informacijske varnosti

Kibernetska varnost – pregled obstoječega stanja

Pregled obstoječega stanja kibernetske varnosti v organizaciji

Kibernetska varnost se v zadnjih letih izjemno povečuje in razvija. Zagotavljanje kibernetske varnosti je stalno nadgrajujoč proces. S pomočjo organizacijskih in tehničnih ukrepov se podatke varuje pred razkritjem in nepooblaščenim dostopom in uničenjem.

Varnostni pregled je postopek prepoznavanja ranljivosti v informacijski infrastrukturi. Spada v kategorijo preventivnih varnostnih storitev, ki so namenjene varnemu delovanju ključnih poslovnih procesov, zaščiti intelektualne lastnine in preprečevanju odtekanja podatkov.

»Kibernetska varnost zagotavlja varstvo podatkov in informacijskih sistemov pred nezakonitim dostopom, uporabo, razkritjem, ločitvijo, spremembo ali uničenjem.«

Zaradi stalno spreminjajočega se okolja, je nujno, da se informacijske sisteme redno vzdržuje in upravlja. Vzdrževanje informacijskega sistema je gotovo ena pomembnejših dejavnosti vsakega podjetja. Predvsem tistih, ki za svoje delo uporabljajo informacijsko infrastrukturo, saj je temelj za zagotovitev nemotenega poslovanja.

88
Slaba varnostna zaščita
65
slabo fizično varovanje
92
slabo poznavanje IT varnosti

Informacijska varnost zagotavlja varstvo podatkov in informacijskih sistemov pred nezakonitim dostopom, uporabo, razkritjem, ločitvijo, spremembo ali uničenjem.

Kibernetska varnost: Notranji varnostni pregled informacijskega sistema

Z notranjim pregledom poskušamo ugotoviti varnost notranjega dela informacijskega sistema, vključno z vpeljanimi varnostnimi mehanizmi. Namen je odkriti morebitne varnostne grožnje in ranljivosti informacijske infrastrukture ob namernih ali nenamernih škodljivih aktivnostih zaposlenih. Notranji varnostni pregled se osredotoča na napade iz notranjosti omrežja. Pregled zajema ustreznost načrtovanja informacijskega sistema, pregled dostopnosti ter nastavitev strojne in programske opreme, pregled VoIP/IP telefonije, pregled brezžičnega omrežja in mobilnih naprav, pregled ustreznosti varnostne politike in pravil vzdrževanja sistemov ter varnostni pregled ključne programske opreme.

Kibernetska varnost: Zunanji varnostni pregled informacijskega sistema

Z zunanjim pregledom poskušamo ugotoviti varnost infrastrukturnega dela informacijskega sistema, ki se povezuje v internetno omrežje. Vključno z vpeljanimi varnostnimi mehanizmi. Namenjen je odkrivanju morebitnih varnostnih groženj, ki pretijo informacijski infrastrukturi iz javno dostopnega omrežja. Pri tem se uporabljajo metode in orodja, ki so prisotna ob dejanskih spletnih napadih. Ciljni sistemi, ki se preverjajo, so spletni strežniki in spletne poslovne aplikacije, poštni strežniki in druge podporne storitve, uporabljeni varnostni sistemi in mehanizmi zaščite (požarni zidovi, IPS, itd) ter druge javno dostopne storitve organizacije.

  Povpraševanje

  Storitve IT-varnosti
  Kontakti
  Obiščite nas ...

  Proletarska cesta 4, Ljubljana

  Pišite nam ...

  info@varnost-it.si

  Potrebujete pomoč?