Pregled stanja informacijske varnosti
Pregled stanja informacijske varnosti

Področje informacijske varnosti se v zadnjih letih izjemno povečuje in razvija. Zagotavljanje informacijske varnosti je stalen proces, ki z organizacijskimi in tehničnimi ukrepi varuje podatke pred razkritjem in nepooblaščenim dostopom, uničenjem ali celo do prekinitve poslovanja.

Varnostni pregled je postopek prepoznavanja ranljivosti v informacijski infrastrukturi in spada v kategorijo preventivnih varnostnih storitev, ki so namenjene varnemu delovanju ključnih poslovnih procesov, zaščiti intelektualne lastnine in preprečevanju odtekanja podatkov.

88
Slaba varnostna zaščita
65
slabo fizično varovanje
92
slabo poznavanje IT varnosti

Informacijska varnost zagotavlja varstvo podatkov in informacijskih sistemov pred nezakonitim dostopom, uporabo, razkritjem, ločitvijo, spremembo ali uničenjem.

Zaradi stalno spreminjajočega se okolja, je nujno, da se informacijske sisteme redno vzdržuje in upravlja. Vzdrževanje informacijskega sistema je gotovo ena pomembnejših dejavnosti vsakega podjetja (predvsem tistih, ki za svoje delo uporabljajo informacijsko infrastrukturo), saj je temelj za zagotovitev nemotenega poslovanja.

Notranji varnostni pregled informacijskega sistema

Z notranjim pregledom poskušamo ugotoviti varnost notranjega dela informacijskega sistema, vključno z vpeljanimi varnostnimi mehanizmi.

Zunanji varnostni pregled informacijskega sistema

Z zunanjim pregledom poskušamo ugotoviti varnost infrastrukturnega dela informacijskega sistema, ki se povezuje v internetno omrežje, vključno z vpeljanimi varnostnimi mehanizmi.

Storitve IT-varnosti
Kontakti
Obiščite nas ...

Proletarska cesta 4, Ljubljana

Pišite nam ...

info@varnost-it.si

Potrebujete pomoč?