Izdelava načrta informacijske varnosti
Načrt informacijske varnosti izdelan skladno s potrebami organizacije

Zaradi stalno spreminjajočega se okolja, je nujno, da se informacijske sisteme redno načrtuje, vzdržuje in upravlja. Tukaj je ključno, da se celotno področje informacijske varnosti analizira in glede na zahteve ter potrebe podjetja oblikuje načrt informacijske varnosti, ki zagotavlja najbolj učinkovito in zanesljivo informacijsko varnost.

Načrt informacijske varnosti in njegove prednosti

Uvedba strategije IT prinaša številne prednosti. Poglobljeno si oglejmo nekatere bistvene dejavnike, ki podjetja spodbujajo, da več vlagajo v ta okvir.

“Danes je digitalizacija procesov prisotna že na vseh nivojih, informacije pa postajajo najpomembnejša vrednost v vsaki organizaciji, zato je izdelava načrta informacijske varnosti zelo pomembna.
1. Večja varnost

Razvoj strategije IT vam lahko pomaga pri iskanju rešitev za morebitne vrzeli v varnosti vašega omrežja. Podjetjem lahko pomaga orisati trenutno stanje različnih elementov, kar so lahko zelo prodorne informacije o tem, kako zmanjšati morebitne grožnje.

Če podjetja upoštevajo vsa priporočila iz strategije IT, lahko pričakujejo izboljšanje varnosti IT in zmanjšanje tveganj v omrežju.

2. Izvajanje sprememb

Za podjetja je bistveno, da izvedejo potrebne spremembe, da bi njihovo poslovanje v določenem času cvetelo. To še posebej velja v času digitalne preobrazbe.

Strategija IT podjetjem zagotavlja jasno sliko, da vidijo, katere tehnološke spremembe morajo izvesti, da bodo dosegla svoje poslovne cilje. Zagotavlja vpogled v to, kako lahko določene izboljšave vplivajo na celotno poslovanje.

Če imajo podjetja na primer lahko dostopne možnosti dela na daljavo, so lahko bolj prilagodljiva do svojih zaposlenih in jim ponudijo delo od koder koli na svetu. V tem primeru je pomembno razumeti tehnološke programe, kot so VPN in požarni zidovi, da zagotovite varnost svojega omrežja, kamor koli gredo vaši zaposleni.

3. Načrtovani stroški

Načrtovanje strategije informacijske varnosti lahko vodstvu podjetja pomaga ugotoviti, katera tehnologija je ogrožena in katero strojno opremo bi morali zamenjati, da bi podprli svojo poslovno rast. To pomaga razumeti načrtovanje proračuna, ki je v ozadju tega procesa.

Na primer, strežniki so lahko zelo pomembna infrastruktura za podjetja, njihovo vzdrževanje pa je lahko drago. Če je vse skupaj načrtovano, bo to podjetjem pomagalo, da bo ta proces stroškovno učinkovitejši in cenovno ugodnejši.

4. Prepoznavanje tveganj

Vsako podjetje je izpostavljeno določenemu tveganju. Strategija IT lahko lastnikom in vodstvu podjetij pomaga ta tveganja opredeliti na najučinkovitejši možni način.

Na nek način je lahko tveganje trenutna tehnološka infrastruktura, ki deluje v podjetju. Morda ne podpira poslovnih ciljev, ki jih ima organizacija v določenem trenutku, in potrebuje večje posodobitve. To je lahko vse od starejših sistemov do pomanjkljivih varnostnih kopij.

Glede na poročilo predhodnega penetracijskega testa, vam pripravimo oziroma izdelamo načrt celotne informacijske varnosti v vaši organizaciji.

  Povpraševanje

  Storitve IT-varnosti
  Kontakti
  Obiščite nas ...

  Proletarska cesta 4, Ljubljana

  Pišite nam ...

  info@varnost-it.si

  Potrebujete pomoč?